Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Похожее изображение

Хмельницький обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом не має власних приміщень, а тих, що орендуються, не достатньо для абсолютного конфіденційного лікування.

Про це сказано в аудиторському звіті управління Західного офісу Держаудитслужби в області після аналізу обласної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.

“Для п’яти лікарів-інфекціоністів амбулаторного прийому облаштований лише один кабінет. Відсутня можливість розмістити кабінети практикуючого психолога, соціальних працівників тощо. В одному кабінету працюють психолог, інспектор з кадрів, завідуюча поліклінікою, головний лікар… Тому, потрапивши на лікування до центру СНІДу з такою низькою анонімністю, незадовільною матеріальною базою, хворі іноді припиняють лікування”, – дійшли висновків аудитори.

Загалом, за січень 2015 року – до вересня 2017 року у центрі СНІДу перервало лікування 159 осіб.

Крім цього, на початок 2017 року зношеність матеріальної бази закладу становила 60%. Зокрема, 45 із 77 медичного обладнання повністю зношена, 20 одиниць – на 80-90%.

Більше того, в обласному центрі СНІДу відсутні 92 медобладнання. Серед них пересувний рентгенівський апарат, функціональні маніпуляційні крісла, холодильник, центрифуги для пробірок, медичні шафи тощо. Орієтовна потреба бюджетних коштів для покриття цього дефіциту становить 733 тис. грн.

Довідка НГП. У Хмельницькій області на початок жовтня 2017 року на обліку перебувало 1997 ВІЛ-інфікованих осіб, у тому числі 711 хворих на СНІД.

Джерело

2ogoloshenya