Сьогодні, 26 червня, відзначається Міжнародний день боротьби з наркотиками. З цієї нагоди протягом тижня на Хмельниччині проходить профілактична акція «СТОП-НАРКОТИК», в рамках якої її учасники замальовують написи з рекламою телеграм-каналів, через які розповсюджують заборонені речовини.

Нагадаємо, днями акцію «СТОП-НАРКОТИК» провели працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області спільно з молоддю. Їх підтримали у багатьох райцентрах. Так, до прикладу, масштабна акція пройшла у Кам’янці-Подільському, де замальовувати рекламні написи з продажу наркотиків поліцейським допомагали члени місцевого осередку молодіжної організації «ХОМА».

— В останні декілька років стрімко поширюється хвиля безконтактного продажу наркотиків, що дає можливість без зайвих свідків і за лічені хвилини придбати заборонені речовини, — говорять члени молодіжної організації «ХОМА». — Практично у кожному районі нашого міста можна помітити дивні написи на будівлях, огорожах, дорожніх знаках, вивісках магазинів. Перше, що спадає на думку громадян — звичайне графіті, розвага хуліганів. Проте, це не так. Ці «графіті» — реклама телеграм-каналів, де можна придбати «закладку». Комунальні служби не встигають зафарбовувати цю рекламу, тож ми з нашими наставниками з поліції вирішили їм допомогти. До речі, робимо ми це регулярно.

Працівники поліції закликають громадян не бути байдужими і долучатися до знищення негативної реклами.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

2ogoloshenya