Сьогодні в Україні досі фіксують поширення кору. З початку цього року хвороба уразила більше 53 тисяч українців, від ускладнень померли 18 людей.

 

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, із 25 травня до 6 червня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Харківській області (97 дорослих і 59 дітей), в м. Київ (51 дорослий і 49 дітей), також Тернопільській, Львівській та Київській областях. Є випадки й на Хмельниччині.

 

За оперативними даними Центр громадського здоров’я МОЗ України, лише за минулий тиждень на кір захворіли 1 133 людей – 505 дорослих і 628 дітей.

Щеплення – єдиний надійний захист від кору. Усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини. Міністерство охорони здоров’я закликає всіх дотримуватися Календаря щеплень (https://bit.ly/2KYHAjy) і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

 

Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США: станом на 6 червня в Україні було 795 703 дози.

2ogoloshenya