Результат пошуку зображень за запитом "Кам’янець-Подільська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає від недобросовісного землекористувача повернення державі 34 га землі вартістю більше 800 тис грн"

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Дунаєвецького району.

Встановлено, що у липні 2007 року на підставі договору, укладеного між райдержадміністрацією та фізичною особою-підприємцем, у користування на умовах оренди суб’єкту господарювання передано земельну ділянку, зайняту багаторічними насадженнями.

Згідно вказаного правочину земля площею 34,5 га та вартістю понад 800 тис. грн. надана підприємцю строком на 5 років.

 Після закінчення цього терміну, на підставі підробленого договору оренди землі, у якому строк його дії було змінено із 5 до 20 років, фізичною особою-підприємцем здійснено державну реєстрацію речових прав на земельну ділянку.

Таким чином, строк дії договору закінчився ще у 2012 році, однак орендар ділянку не повернув та продовжує її протиправно використовувати.

Неправомірні дії землекористувача щодо неповернення землі після закінчення строку дії договору оренди позбавляють її власника вільно нею розпоряджатись та отримувати дохід від її використання.

«У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про повернення земельної ділянки, а також про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права на неї», - повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський.

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Окрім того, за фактом внесення до договору оренди землі недостовірних відомостей та  використання завідомо підробленого документа, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, слідчим відділом Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, здійснюється досудове розслідування за ч.ч. 1, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya