Новини України

Нові правила допомоги для внутрішньо переміщених. Хто може її отримати і як

З травня набули чинності нові правила надання допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні, тобто людям, які залишили свої домівки, тікаючи від війни.

ДБР викрило посадовця департаменту Укртрансбезпеки, який систематично вимагав кошти від підприємців Вінниччини

Працівники ДБР за сприяння СБУ викрили старшого державного інспектора відділу контролю на автомобільному транспорті Укртрансбезпеки.

Чи можна заряджати акумулятор, не знявши клеми?

На двигун, стартер, генератор та акумулятор завжди припадає більше навантаження, що часто приводить до швидкого розряджання батареї і завести двигун неможливо.

До України йдуть нічні заморозки: якою буде погода на Кам’янеччині

У західних областях очікуються заморозки 27 та 28 квітня. Суттєве зниження температури також прогнозують у прилеглих областях - у Вінницькій та Житомирській.

В Закарпатській митниці прокоментували скандальний "договорняк" з контрабандистом на 100 млн

В Закарпатській митниці розповіли деталі викритої схеми, за якою через КПП "Лужанка" в Україну незаконно ввезли техніку «APPLE».

На Буковині зафіксували черговий землетрус

Сьогодні, 23 грудня, на заході України зафіксували землетрус.

В Україні готують нову люстрацію

Відповідний законопроект вніс до парламенту нардеп від "Слуги народу" Сергій Кузьміних.

Як собаки бачать світ?

Власники собак час від часу задаються питанням про те, як саме їхні вихованці бачать світ, які фарби та відтінки вони сприймають, як спілкуються з оточенням, чи бачать вони у темряві.

Скумбрія на грилі – оригінальний рецепт смачної риби

Одна з найдешевших і водночас корисних риб – це скумбрія. Риба відрізнятиметься насиченим смаком, ніжним м'ясом та ідеально гармонує з великою кількістю інших страв.

Митрополита Святогірської лаври Арсенія під час літургії "здавав" росіянам позиції ЗСУ

Настоятеля Святогірської лаври митрополита Арсенія, якому повідомлено про підозру у тому, що він здавав ворогу інформацію про розташування Сил оборони України, взято під варту.

Мобілізація в Україні. Як зміниться вручення повісток і перевірка документів у травні для усіх військовозобов'язаних

Президент Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію 16 травня. Нові норми мають змінити порядок призову та деякі аспекти військової служби.

Розпорядження МЗС про припинення консульських послуг за кордоном - "напівзаконне". Хочемо роз’яснень, - комітет ВР з нацбезпеки

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки хоче викликати представників Міністерства закордонних справ для роз’яснень щодо розпорядження про призупинення консульських послуг за кордоном для чоловіків призовного віку.

2ogoloshenya