На Хмельниччині затримали контрабандистів, які літаком Ан-2 планували переміщувати через кордон підакцизні товари (ВІДЕО)

За 35 км від держрубежу з Молдовою прикордонники виявили літак пачкарів та причетних до оборудки осіб.

Ввечері 16 січня оперативники Чернівецького загону спільно зі співробітниками територіального управління ДБР з м.д.н.п. Чернівці за силової підтримки спецпризначенців «ДОЗОР» виявили трьох громадян України та одного громадянина Молдови, які з використанням списаного та практично не придатного для польотів літака АН-2 готувалися до контрабанди підакцизних товарів через державний кордон України.

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України.

Інформації про про появу літака на сільськогосподарському полі в безпосередній близькості до населеного пункту Хмельницької області, що на відстані 35 км від україно-молдовського державного кордону надійшла від небайдужих громадян .

На місці події також виявили допоміжне для здійснення протиправної діяльності обладнання: засоби GPS навігації, бочки з паливно-мастильними матеріалами, ліхтарі для здійснення освітлення імпровізованої злітної смуги в нічний час тощо.

Представники Нацполіції провели першочергові слідчі заходи, виявлені речі та предмети вилучили, вирішується питання щодо початку кримінального провадження за ст. 281 КК України «Порушення правил повітряних польотів».

2ogoloshenya