Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Журнал Forbes оприлюднив рейтинг найкращих міст для ведення бізнесу. Хмельницький посів 9 місце, Кам’янець – 36

Журнал Forbes оприлюднив рейтинг найкращих міст для ведення бізнесу в Україні станом на 2021 рік.

Оцінювали міста на основі 10 критеріїв: прозорість міської влади, ділова активність, регіональний Doing Business, купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, міграційна привабливість та екологічна ситуація. Цьогоріч були внесені зміни у методологію. Додався показник готовності міст до пандемії.

До рейтингу включено міста з населенням понад 90 000 осіб, крім 10 міст, що станом на 1 вересня 2021 року розташовані на територіях, не підконтрольних Україні (Алчевськ, Горлівка, Донецьк, Євпаторія, Керч, Луганськ, Макіївка, Севастополь, Сімферополь, Ялта).

Хмельницький у цьогорічному рейтингу посів 9 місце, набравши 600 балів. Торік місто перебувало на 8 позиції, пише НГП.

Кам’янець-Подільський опустився у рейтингу Forbes на вісім позицій у порівнянні з минулим роком, та опинився на 36 місці (всього — 38).

Критерій «Прозорість міської влади» розраховано на основі рейтингу Transparent Cities, складеного Transparency International Ukraine, який враховує показники прозорості міської влади у 14 сферах.

Критерій «Ділова активність» розраховано на основі питомої кількості підприємств та фізичних осіб – підприємців, а також кількості підприємств у переліку 100 найбільших приватних компаній України.

Критерій «Регіональний Doing Business» розраховано на основі рейтингу BRDO, що оцінює легкість створення підприємства, отримання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, а також сплату місцевих податків та електронні сервіси.

Критерій «Купівельна спроможність» розраховано на основі середньої заробітної плати штатних працівників у II кварталі 2021 року та питомого обсягу реалізації фізичними особами – підприємцями.

Критерій «Транспортне сполучення» розраховано на основі якості автодоріг, наявності аеропортів або відстані до них, їхнього пасажирообігу, наявності та вантажообігу водного транспорту, інтенсивності пасажирських залізничних перевезень, роботи в місті популярних мережевих служб таксі.

Критерій «Безпека» розраховано на основі питомої кількості пограбувань та розбоїв, шахрайств та загального рівня злочинності. Критерій також враховує рівень розкриття злочинів, якість звітування про показники злочинності та рівень геополітичної безпеки.

Критерій «Освіта» розраховано на основі питомої кількості вищих навчальних закладів, їхнього консолідованого рейтингу, складеного сайтом osvita.ua на основі рейтингів топ‑200, Scopus та середнього балу ЗНО для вступників, а також на основі питомої кількості шкіл у топ‑100 за результатами складання ЗНО у 2020 році. За 100 балів взято найкращий показник серед міст України.

Критерій «Готовність до пандемії» розраховано на основі відсотку населення, щепленого двома дозами вакцини, кількості пунктів щеплення, кількості відвантажених вакцин, рівня захворюваності, охоплення тестуванням, завантаженості ліжок із киснем та динаміки рівня госпіталізацій.

Критерій «Міграційна привабливість» оцінює міграційний приріст населення та темпи введення нового житла в експлуатацію.

Критерій «Екологічна ситуація» враховує показники забрудненості повітря, води, кількість викидів у повітря від стаціонарних джерел, утворення відходів I–III класів небезпеки, радіаційного забруднення та витрат на природоохоронні заходи.

2ogoloshenya