Хмельниччина у лідерах за ростом цін на малогабаритні квартири радянської забудови

Ріелтори почали фіксувати підвищення попиту на квартири в будинках радянської забудови. Причому купують старе невелике житло не лише в столиці, а й у інших регіонах. Але в пріоритеті, звісно, великі міста.

За словами представників профільних асоціацій, з початку 2021 року малогабаритні квартири подорожчали від 7 до 10% залежно від регіонального центру і технічних характеристик.

В цілому, як розповіли експерти ринку, на сьогоднішній день понад 70% попиту на вторинному ринку припадає саме на малогабаритні квартири радянської типової забудови, пише https://news.finance.ua/

При цьому близько 60% з них – це однокімнатні квартири за ціною від $35 тис. У великих регіональних центрах (Харків, Дніпро, Одеса, Львів) і до 50 тис. дол в Києві. Близько 35% попиту – двокімнатні квартири вартістю 70-100 тис. дол.

Топ-областей за подорожчанням вторинки. Лідери у подорожчанні однокімнатних квартир:

Хмельницька область – в середньому подорожчання склало 31,5%;

Дніпропетровська, Вінницька та Полтавська обл. – 26%;

Рівненська – 24,5%;

Закарпатська – 24%;

Чернігівська – 22%;

Київська – 21%.

Експерти прогнозують, що до кінця року малогабаритні квартири можуть подорожчати в середньому на 2-3%. Але багато чого буде залежати як від епідемічної складової, так і від економічних обставин.

2ogoloshenya