На Хмельниччині паліїв сухостоїв «ловили» за допомогою квадрокоптерів (ВІДЕО)

На Хмельниччині рятувальники разом з екологами та муніципальною дружиною здійснили профілактичний рейд за допомогою квадрокоптерів.

Переважна кількість займань трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Аби знизити статистику пожеж в природніх екосистемах, надзвичайники здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, закликають дотримуватися правил пожежної безпеки на відкритих територіях – не випалювати сухостій, опалого листя та сміття, - розповідають у ДСНС області.

Так, 30 вересня фахівці ДСНС разом з екологами та муніципальною дружиною здійснили профілактичний рейд в приватному житловому секторі обласного центру та селі Копистин, Хмельницького району.

Надзвичайники поспілкувалися з людьми щодо заборони спалювання сміття, сухої рослинності та опалого листя, нагадали основні правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватися під час дозвілля на природі, прибирання присадибних ділянок, аби не допустити лиха.

Території обстежували за допомогою двох квадрокоптерів. Підняті угору дрони зафіксували спалювання сухої рослинності. Тож учасникам групи вдалося затримати двох паліїв, на яких були складені адміністративні протоколи.

Варто зазначити, що за такі бездумні дії громадяни несуть адміністративну та навіть кримінальну відповідальність.

ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯ https://www.facebook.com/DSNSKHM/videos/887592602190807

2ogoloshenya