Розпочинається осінній призов: у жовтні до війська призвуть майже 600 юнаків з Хмельниччини

Про це 28 вересня на брифінгу повідомив військовий комісар Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Костянтин Радченко, пише Аrmyinform.

- У жовтні-грудні 2021 року на строкову військову службу з Хмельницької області заплановано призвати 582 юнаки віком від 18 до 27 років. До Збройних Сил України – 272, Національної гвардії України – 200, Державної служби спеціального транспорту – 25 і 85 – до Державної прикордонної служби, – зазначив полковник Костянтин Радченко.

Особливістю осінньо-зимової призовної кампанії є те, що триватиме вона вже за новим адміністративно-територіальним устроєм. Відповідно певних організаційних змін зазнала і система підпорядкованих обласному ТЦК та СП Центрів (колись військкоматів). Наразі в межах області створено 9 призовних комісій у трьох районах і шести містах обласного значення. До того ж, як і два попередні призови, цей також відбуватиметься в умовах карантинних заходів, спричинених поширенням COVID-19.

Обласний військовий комісар наголосив, що усі призовні дільниці забезпечені дезінфікуючими та індивідуальними засобами захисту. Усіх призовників перед відправленням до збірного пункту тестуватимуть методом ІФА.

Водночас заступник військового комісара – начальник сектору комплектування Хмельницького ОТЦК та СП полковник Андрій Богданов наголосив, що юнаки, призвані на строкову військову службу, не залучатимуться до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних Сил.

2ogoloshenya