На Хмельниччині планують призвати до лав армії понад півтисячі строковиків

582 призовника Хмельниччини планують покликати на строкову військову службу в жовтні-грудні 2021 року.

Про це розповів "Суспільному" військовий комісар Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Костянтин Радченко.

За його словами, до Збройних Сил України заплановано 272 людини, до інших військових формувань - 310, до Національної гвардії України - 200, до Державної Служби Спеціального Транспорту - 25, до Державної Прикордонної Служби - 85. Додає: розпочнуть відправляти призовників із Хмельницького обласного збірного пункту з 5 жовтня 2021 року.

За словами Костянтина Радченка, особливість осіннього призову - це створення дев'яти призовних комісій: у трьох районах та шістьох містах обласного значення, відповідно до нового адміністративно-територіального устрою. Військовий комісар додає: усіх призовників перед відправленням на обласний збірний пункт тестуватимуть методом ІФА на Ковід-19 та скеровуватимуть на збірний пункт в разі негативного тесту.

"Під час заходів з призову громадян на військову строкову службу дотримуються всі обов’язкові заходи з недопущення розповсюдження хвороби ковід-19. Зокрема, призовні дільниці забезпечені дезінфікуючими засобами, призовники забезпечуються засобами індивідуального захисту, ведеться контроль за дотриманням між призовниками соціальної дистанції, - каже Костянтин Радченко. Та додає: особи, які призвані на строкову військову службу, до виконання завдань в зоні Операції Об’єднаних Сил не залучаються.

2ogoloshenya