Хмельницькій міськраді рекомендовано відшкодувати сім’ям гроші, витрачені на лікування дітей з НВО №1, – Міносвіти

14 вересня 2021 року тимчасова міжвідомча комісія міністерства освіти та науки України провела детальне вивчення ситуації щодо факту масового отруєння дітей у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1 «Школа-дитячий садок».

Повідомлення про хід з’ясування обставин отруєння та результати опублікували на сторінці Міносвіти.

Як зазначається, станом на сьогодні всі госпіталізовані діти одужали та виписані з лікарні. Розслідування причин та обставин спалаху триває.

 Ситуацію буде вивчено максимально детально, – наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За результатами роботи комісії, на період слідства відсторонено інфікованих працівників харчоблоку. Хмельницькій міській раді рекомендовано за рахунок відповідної міської програми відшкодувати кошти потерпілим сім’ям, витрачені на лікування дітей.

Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області рекомендовано провести позапланові перевірки харчоблоків закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти м. Хмельницький, до 22 вересня провести заключну дезінфекцію харчоблоку Хмельницького НВО №1 «Школа-дитячий садок».

Нагадаємо, у НВО № 1 у Хмельницькому з 8 до 10 вересня 2021 року у школі було виявлено 92 випадки захворювання учнів 1-4 класів з підозрою на харчову токсикоінфекцію та гастроентероколіт серед учнів молодших класів.

За результатами лабораторних досліджень встановлено джерело збудника інфекції – у чотирьох працівників харчоблоку в результаті аналізів виявлено золотистий стафілокок. Під час приготування страв відбулося занесення інфекції до сировини і продуктів.

2ogoloshenya