Ціна на газ для населення на Хмельниччині не зміниться. Опалювальний сезон розпочнеться вчасно, - запевнили в обладміністрації

Тарифи на газ та послуги з теплопостачання затверджуватимуть органи місцевого самоврядування. Оскільки, цінову політику на газ не контролює НКРЕКП, тепер це відповідальність лише міської влади.

15 вересня ціна на газ в Європі знову піднялась до $900 за тисячу кубометрів. Серед населення поширюється інформація про можливе підняття ціни газу для українців, побутових споживачів.

Для населення Хмельниччини підняття тарифів на газ не буде. Про це сьогодні, під час брифінгу, запевнив заступник голови Хмельницької обладмінстрації Сергій Ткачук.

Наразі для населення передбачені однорічні контракти на газ власного видобутку в Україні. Так, газ для українців постачатимуть за 7, 96 грн, без врахування розподілу, - запевнив посадовець.

Для населення, яке користується централізованим теплопостачанням, підстав для зміни тарифу також немає. 

У підприємств теплокомуненерго укладені договори із компанією Нафтогаз Україна, і ціна на газ, який  буде відпускатися для цих підприємств становить 7, 42 грн. Ціна вже зафіксована, - каже Сергій Ткачук.

Крім цього, посадовець звернув увагу на те, що тарифи на сьогоднішній день вже не регулюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП ). Тепер ці повноваження віддані органам місцевого самоврядування.

Тарифи на території Хмельницької області будуть затверджуватись органами місцевого самоврядування: міськими, селищними головами спільно з депутатським корпусом, - додав Сергій Ткачук.

На рахунок опалювального сезону

Хмельниччина готова до опалювального сезону згідно плану, який був затверджений – повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук.

Я переконаний що він (опалювальний сезон – ред.) розпочнеться вчасно. Все залежить, звичайно, від погодних температурних умов. Якщо буде тепла погода то може розпочатись не 15 жовтня, а пізніше…

Рішення про початок опалювального сезону приймається на місцях, міською владою. Як запевнив заступник голови обладміністрації, наразі в Хмельницькій області немає проблемних об’єктів та у всіх ОТГ опалювальний сезон розпочнеться згідно звичного графіку.

Тарифи на опалення будуть затверджені органами місцевого самоврядування.

На місцях кожна територіальна громада, депутатьский корпус та міський голова буде стояти перед вибором: або піднімають тарифи у зв'язку з неефективним менеджментом для населення або закладають в бюджет енну суму коштів на ці підприємства..... - завершив заступник голови ОДА.

 

2ogoloshenya