Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Отруєння дітей в хмельницькій школі розслідує комісія міністерства освіти на чолі з Шкарлетом: виявили безліч порушень

Вчора, 14 вересня, комісія на чолі з міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом приїхала в Хмельницький для з’ясування ситуації в НВО №1.

Станом на ранок середи, 15 вересня в інфекційній лікарні Хмельницького з попереднім діагнозом ротавірусна інфекція залишаються двоє дітей, які раніше отруїлися в харчоблоці НВО №1, повідомляє прес-служба ДСНС України.

Як повідомлялося раніше, за результатами лабораторних досліджень біоматеріалів працівників харчоблоку та хворих виділено золотистий стафілокок.

Наразі школа перейшла на дистанційне навчання до 22 вересня.

Робота комісії розпочалася з оперативної наради за участі голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислави Магалецької, Головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, заступника Керівника Офісу Президента України Юлії Соколовської та інших представників профільних міністерств та відомств, а також голови ОДА Сергій Гамалій та його заступників, першого заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в області Олександра Садов’юка.

На зображенні може бути: 5 людей, люди сидять та у приміщенні

фото: Хмельницька обласна державна адміністрація

 

Під час брифінгу для журналістів Сергій Шкарлет назвав ситуацію з отруєнням порушенням всіх норм та стандартів безпечного освітнього середовища.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На жодне запитання батьків, на жодне запитання комісії директор (Оксана Романів — ред.) не має виразного пояснення стосовно цього, - прокоментував журналістам міністр освіти.

Також він сказав, що комісія проконтролює ситуацію в Хмельницькій інфекційній лікарні:

-Сьогодні ми почули те, що виписують з лікарні дітей, які не зовсім у стані одужання. І головний державний санітарний лікар зараз поїде в лікарню, буде певні пояснення вимагати.

Загалом комісія міністерства виявила безліч порушень в школі

-Є питання стосовно того, що дехто курив, дехто… Порушені норми щодо забезпечення штатного розпису. Одна й та ж людина, виявляється, мала відношення до кухні й при тому до прибирання. Це взагалі неприпустимі речі, - сказав Шкарлет.

-Коли почався процес харчування, не було, напевно, дотримано санітарного регламенту з безпеки, з безпеки термічної обробки продуктів, забезпечення різних зон, де мають приготовлятися харчові продукти й де вони вже подаються до столу. (Під питанням — ред.) санітарна безпека тих, хто готує, тобто наявність масок, наявність рукавичок, наявність халатів, - розповіла голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Маголецька.

Як додав перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Олександр Садовюк зараз працюють над тим, щоб все убезпечити, знищити небезпечні продукти. Зараз проводиться лікування працівників, у яких було виявлено золотистий стафілокок, чекають на проведення завершальної дезінфекції в школі, щоб відібрати змиви й дослідити, чи зараз на харчоблоці й в школі немає збудників інфекційних хвороб.

За словами голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія була рекомендація щодо перевірки всіх навчальних закладів Хмельницької області.

2ogoloshenya