З понеділка Україна переходить в «жовту» зону. Можливе посилення карантину прокоментували в Хмельницькій ОДА

Міністерство охорони здоров'я подало в Кабінет міністрів клопотання з проханням перевести Україну з "зеленого" на "жовтий" рівень епідемічної безпеки і, як наслідок, з 13 вересня посилити карантинні обмеження.

До кінця тижня відбудеться комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне дане звернення. І швидше за все, з наступного понеділка Україна перейде на жовтий рівень епідемічної безпеки. Відповідно, будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для жовтого рівня і стосуються в основному масових заходів".

Міністр пояснив, що згідно з постановою, на жовтий рівень переходить відразу вся Україна.

Можливе посилення карантину  8 вересня під час брифінгу прокоментував директор департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький:

— Станом на сьогодні рішення немає, але ми бачимо, що за одним із індикативних показників за рівнем захворюваності на COVID-19 ми перевищили. Це коефіцієнт випадків інфікування, він зараз складає 6,9%, тобто перевищує 4%. Тому рішення буде прийматися державною комісією ТЕБтНС за подання міністра охорони здоров’я. Якщо це відбудеться, звичайно, буде запроваджена «жовта» зона.

2ogoloshenya