Є прецедент: На Хмельниччині суд зобов’язав місцеву владу відшкодувати 60 тис.грн. за те, що безпритульні собаки знищили її домашню птицю

В 2019-му році у місті Славута стався інцидент: собаки, які перебували в притулку КП "Славута-Сервіс" пошматували гусей місцевої мешканки.

Жінка звернулася до суду, інформує "НГП".

Позивачка звернулася до суду із позовом до Славутської міської ради, виконавчого комітету Славутської міської ради, Комунального підприємства «Славута-Сервіс» про відшкодування майнової та моральної шкоди.

В обґрунтування позову вказувала, що є власницею домогосподарства, де утримує домашню птицю. Так, 19.09.2019 року близько 09 год. 30 хв. безпритульними собаками було задушено та розірвано належні позивачці гуси породи «Велика сіра» у кількості 18 гусей та породи "Лінда" у кількості 12 гусей.

Позивачка вказує, що її гуси перебували на території належного їй домогосподарства, що огороджено металевою сіткою та парканом. Однак, собаки з притулку пошкодили сітку в декількох місцях, та проникли на територію, де утримувались гуси. Позивачка зазначає, що очевидцем вказаної події був її син, який у присутності працівників поліції, що були викликані на місце події, вказав, що троє собак, яких він виганяв із території належного їм домогосподарства, є собаками, що перебували у притулку КП «Славута-Сервіс».

Славутській суд постановив:

“Позов до Славутської міської ради, виконавчого комітету Славутської міської ради, Комунального підприємства «Славута-Сервіс» про відшкодування майнової та моральної шкоди задовільнити частково. Стягнути на користь постраждалої із Славутської міської ради ( м. Славута, вул. Соборності, 7, код ЄДРПОУ 34270865) на відшкодування майнової шкоди — 30 000 гривень, на відшкодування моральної шкоди — 30 000 гривень.”

2ogoloshenya