На Хмельниччині з магазинів вилучать йогурти з небезпечними добавками

Мешканців Хмельниччини попереджають про вилучення з обігу італійських йогуртів, які містять наднормову кількість харчової добавки.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в області.

З обігу вилучть йогурти італійського виробника (Granarolo SpA, Vernate (MI)), що містить камедь рожкового дерева, яка перевищує MRL для оксиду етилену та експортувались до України.

Ця продукція експортувалась до України з місцем доставки ТОВ «Дистрибуційна-логістична компанія «Пілот» у Харкові.

«Якщо оператор ринку має підстави вважати, що харчові продукти не відповідають вимогам безпечності, то він негайно має розпочати процедуру їх вилучення з обігу», – йдеться в інформації Держпродспоживслужби.

Зазначається, що про вжиті заходи щодо подальшого поводження із невідповідним харчовим продуктом необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області упродовж  двох днів (вулиця Шевченка, 53, телефон (0382) 63-07-34, або e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Довідково: Камедь рожкового дерева (харчова добавка Е410), виготовляють із плодів теплолюбного рожкового дерева (вид акації цератонія стручкова), яке росте в Середземноморському регіоні. Сировиною для виробництва є боби, що знаходяться всередині довгих стручків своєрідної вигнутої форми.  Камедь рожкового дерева використовують як загущувач в харчовій промисловості.

2ogoloshenya