Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Хмельниччині на святкування Дня Незалежності витратили понад пів мільйона гривень

Цьогорче святкування Дня Незалежності в Україні без сумніву можна назвати найдорожчим.

Станом на 17 серпня державні структури вже витратили на підготовку до нього в Prozorro 115 млн грн.

Витрати на масштабне та грандіозне світкування 30-річчя Незалежності України підрахували у виданні «Dozorro».

За даними електронної системи «Prozorro», тільки державні структури витратили на це майже  200 мільйонів гривень. Хмельниччині  святкування офіційно обійшлося у понад пів мільйона гривень.

Як пише видання «Dozorro», на День Незалежності витрачали суми в десятки разів менші. До прикладу, у 2020 році такі витрати становили лише 4 мільйони гривень загалом по всіх областях, у 2019-ому  — 10 мільйонів. Порівняти з витратами на попередній ювілей — 25-річчя — неможливо, бо тоді більшість закупівель здійснювали за паперовими тендерами.

Найбільше коштів на офіційні заходи очікувано витратили в Київській області (зокрема, і у самому Києві) — 168 мільйонів гривень. На другому місці Дніпропетровська область — 6,4 мільйона гривень, а трійку лідерів замикає Харківська область з витратами у 4,6 мільйона гривень. Найдешевше посвяткували в Волинській області – на 3,9 тисячі гривень.

У Хмельницькій області, за даними платформи державних закупівель, на  офіційні святкові заходи витратили 555 тисяч гривень.

Лише зірок естради Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва замовив на 140 тисяч гривень. Зокрема, як зазначено в системи «Prozorro», виступи фіналіста шоу «Х-фактор» Олександра Кривошапка та столичного гурту «Оркестр гарного настрою» вартували  по 49,5 тисячі гривень кожен. Дещо дешевше обійшлися співи екссолістки гурту «Пара Нормальних’ Анни Добридневої – 44 тисячі гривень.

Крім того, в інфографіці не враховано близько 170 мільйонів гривень бюджетних коштів на встановлення за дорученням президента флагштоків для найбільшого державного прапора у кожній області України.

2ogoloshenya