У Хмельницькому готуються урочисто підняти найбільший прапор в області за 5 мільйонів гривень

У дендропарку “Поділля” готуються урочисто підняти найбільший прапор в області.

Про це пише "Vsim.ua".

Вже у понеділок, 23 травня, відбудеться офіційна церемонія підняття прапора. Захід організовує управління культури Хмельницької облдержадміністрації. За кілька днів до свята поблизу Меморіалу Слави тестують спуско-підйомний механізм та проводять репетиції.

Синьо-жовтий стяг розміром 10 на 15 метрів підніматимуть курсанти Національної академії прикордонної служби України.

"Прапороносна група складатиметься з двадцяти осіб, ще шестеро виконуватимуть обов'язки почесної варти. Ми б хотіли, щоб їх тут було більше, але не можемо цього організувати. Багато військових з Хмельницької області 24 серпня візьмуть участь у параді в Києві", - сказала начальник управління Оксана Натальська.

На церемонії будуть представники з різних силових структур, що представлені в області. Це Національна поліція, Національна гвардія, військові 19-ї ракетної бригади та ветерани АТО-ООС. Музичний супровід забезпечить оркестр Національної поліції, а для виконання гімну запросили хор “Козаки Поділля”.

За словами чиновниці, захід буде проходити за звичайним для таких урочистостей протоколом. Лише цьогоріч організатори підлаштуються під загальноукраїнське святкування. Бо ці прапори планують підняти одночасно у всіх обласних центрах.

"Для нас це серйозний виклик. Мають бути прямі включення з різних міст України. Буде включення з церемонії, в якій братиме участь президент", - сказала Оксана Натальська.

"Як відомо, Володимир Зеленський 23 серпня візьме участь в аналогічній церемонії у Черкаській області, географічному центрі України. Звідти його промову транслюватимуть до всіх міст, де підніматимуть такі ж прапори. У нас уже все готово. Потрібно лише навести лад після зливи. Сподіваємося, що надалі погода буде нам сприяти. Бо попереду ще кілька репетицій. Хочемо, щоб стяг гарно майорів на вітрі", - сказала Оксана Натальська.

Як повідомляла Агенція розвитку міста, церемонію мали розпочати 23 серпня о 10 годині. Та начальник управління культури ОДА повідомила, що цей час змінено. Старт урочистих заходів призначили на 08.30. Сам прапор здіймуть у повітря близько 09.00.

Нагадаємо, конструкції для стягу та облаштування навколишньої території коштували обласному бюджету понад 4,5 мільйони гривень. За ці гроші збудували флагшток, поклали тротуарну плитку, встановили лавки та урни для сміття. Проєктні роботи, інженерні вишукування та проведення експертизи будівництва коштували майже 95 тисяч гривень. Ще понад 12 тисяч гривень витратили на приєднання конструкції до електромереж та авторський нагляд за роботами.

2ogoloshenya