На Хмельниччині зростає кількість хворих на COVID-19. Зареєстровано майже півсотні випадків ураження Дельта-штамом

Подолян закликають вакцинуватися.

За словами в.о. генерального директора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Миколи Габрикевича, на Хмельниччині прискорюються темпи захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляють у Хмельницькій обладміністрації.

Згідно зі статистичними даними 2021 року, у січні фіксували 4160 випадків, у лютому – 4236. У березні та квітні реєстрували різкий стрибок захворюваності – 17760 та 18988 осіб відповідно. У травні було 3578 недужих, у червні – 754, у липні – 329. І, лише за 17 днів серпня у Хмельницькій області – уже 503 підтверджених випадки коронавірусної хвороби.

Підйом рівня захворюваності на COVID-19, який до кінця серпня цілком реально може сягнути 1 тисячі випадків недуги. Особливе занепокоєння викликає поширення штаму «Дельта», зокрема і на Хмельниччині, де зафіксовано вже 46 таких випадків. Як відомо, цей штам зумовлює більш важкий та швидкий перебіг хвороби.

Тому єдиним дієвим методом запобігання COVID-19 та більш легкому перебігу хвороби, якщо все ж занедужав, залишається вакцинація, додають у Хмельницькій ОДА.

Наразі вакцини на Хмельниччині не бракує і більш детально про можливість зробити щеплення, наявні в регіоні препарати та терміни вакцинації можна розпитати у свого сімейного лікаря.

2ogoloshenya