“Товкли, як м’яча”: Андрій з Хмельниччини стверджує, що його побили поліцейські

2 серпня у мережі чоловік повідомив про те, що його побили поліцейські. За його словами, інцидент стався поблизу села Веселівка Хмельницького району.

Чоловік прокоментував ситуацію журналістці ВСІМ.

2 серпня у мережі Facebook з'явилося повідомлення про побиття поліцейськими мешканця Хмельницького району. Автор допису, Андрій Гнатюк, стверджує, що його побили працівники поліції, серед яких був заступник начальника Національної поліції у Хмельницькій області - Сергій Рекун.

 

Версія чоловіка, якого побили

Чоловік розповів, що 4 липня 2021 року він з двома знайомими вирішив відвідати могилу свого батька на кладовищі села Веселівка. Дорогою вони побачили автомобіль, що рухався на великій швидкості й підняв за собою стовп пилюки.

Я махнув водію рукою, щоб він зупинився. Ми під'їхали машина до машини. Я зробив їм зауваження, бо через них могили вкрилися пилом, - сказав Андрій.

За його словами, за кермом автомобіля була дружина Сергія Рекуна, заступника начальника поліції у Хмельницькій області. Він додав, що правоохоронець сидів поруч з нею на передньому пасажирському сидінні й перебував у стані алкогольного сп'яніння. Андрій ствердив, що поліцейський почав висловлюватись проти нього у грубій формі.

Сказав “ти хто тут такий”, вискочив з машини, потім стукав по капоті та казав від'їхати вперед. Я від'їхав, а він почав шарпати за ручку. Машина була заблокована. Я розблокував, а він витягнув мене, заглушив двигун і забрав ключі. Я за руку його взяв, щоб ключі повернути, а він мене вдарив у ліве око. Після цього я його схопив й ми впали на дорогу, - сказав Андрій Гнатюк.

За його словами, дружина Рекуна попросила посадити її чоловіка в автомобіль, що Андрій з товаришем і зробили.

Після інциденту чоловік та його знайомі відвідали кладовище й поїхали на ставок. Коли поверталися з водойми, у них почали стріляти. Потім підбігли близько десятка осіб й почали бити Андрія, в результаті чого він отримав травми.

Товкли мене, як м’яча, - сказав він.

Додав, що на нього одягнули кайданки й відвезли у Красилівський райвідділ поліції. Андрій просив викликати медиків, та його прохання проігнорували. Без медичної допомоги він пробув у відділку орієнтовно з 22 до 4 години. Сказав, що “швидку” викликав адвокат, який приїхав представляти його інтереси. Після цього чоловіка відвезли у лікарню.

У Андрія Гнатюка діагностували струс мозку, переломи двох хребців та травму лівого ока, внаслідок якої погіршився зір.

Ці нелюди били мене скрізь, де тільки бачили. Коли привезли в райвідділ, я просив медичну допомогу, яку мені ніхто не надав. Після чого посадили у слідчий ізолятор, - написав чоловік у Facebook.

За його словами, зараз він перебуває під домашнім арештом у селі Веселівка Хмельницького району. Чоловік повідомив, що звернувся за допомогою до адвоката й надіслав повідомлення до Державного бюро розслідувань. У ньому заявив про вчинення працівниками поліції кримінальних правопорушень.

 

Що кажуть правоохоронці

Повідомлення Андрія Гнатюка направили до територіального управління ДБР у місті Хмельницькому. Там повідомили, що зараз воно перебуває на розгляді. За законом, він триватиме впродовж 30 днів.

Коментар стосовно звинувачення журналістка ВСІМ запитувала в Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області. У відповідь на запит повідомили, що відносно можливого вчинення протиправних дій проти Андрія Гнатюка вже відкрито кримінальне провадження. Воно перебуває у підрозділі дізнання РУП ГУНП у Хмельницькій області.

Станом на 12 серпня 2012 року провадження перенаправили до Хмельницької окружної прокуратури. Там визначатимуть його підслідність за Територіальним управлінням ДБР у Хмельницькому.

2ogoloshenya