Під час сутичок на Храмовій горі у Єрусалимі поранені 47 осіб, серед них - 12 поліцейських

На Храмовій горі у Єрусалимі в останній день Рамадану спалахнули жорстокі сутички між палестинцями та поліцією. Поранені щонайменше 47 осіб, серед них - 12 поліцейських.

Про це пише УНН з посиланням на Jerusalem Post.

На місці Храмової гори, де зібралися десятки тисяч мусульманських молитов, щоб відзначити молитви в останню п’ятницю Рамадану, відбулися сутички між прихильниками та силами безпеки.

За повідомленнями Червоного Хреста, щонайменше 12 поліцейських та 35 палестинців було поранено, двоє з них — у важкому стані. Одним з поранених став ізраїльський офіцер, який отримав каменем в обличчя.

Поліція Ізраїлю повідомила, що “поліцейські війська почали застосовувати заходи боротьби з масовими заворушеннями деякий час тому, намагаючись навести порядок після жорстоких заворушень на Храмовій горі, під час яких сотні підозрюваних почали кидати каміння, пляшки та інші предмети в бік сил”.

Лідер “Хамасу” Ісмаїл Ханьє направив пряме повідомлення прем’єр-міністру Біньяміну Нетаньяху, сказавши йому “не грати з вогнем”:

“Це боротьба, в якій ви, ваша армія, ваша поліція і вся ваша країна не можете перемогти. Ми захищатимемо Єрусалим, яких би жертв це не вартувало”.

Співробітники прикордонної поліції закрили Дамаські ворота в Старому місті, намагаючись відновити контроль над ситуацією та перешкодити більшій кількості людей приєднатися до заворушень.

2ogoloshenya