Хмельницький "Спецкомунтранс" має сплатити 54 мільйони гривень за забруднення ставка — екологи

Екологи за забруднення озера нарахували Хмельницькому комунальному підприємству "Спецкомунтранс" понад 54,6 мільйонів гривень збитків. Підприємство повинно добровільно сплатити державі нараховані збитки, або екологи позиватимуться до суду.

Про це розповіла начальник відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ екологічної інспекції області Наталія Сологуб, пише Суспільне.

Як повідомили в екоінспекції, за результатами проведених лабораторних досліджень було виявлені факти, які свідчать про забруднення водойми фільтратом полігону твердих побутових відходів КП "Спецкомунтранс".

"У струмку, який тече від полігону та впадає у ставок у мікрорайоні Озерна, виявили значне перевищення хімічного споживання кисню, завислих речовин, хлорид-іонів. Також, у відібраних пробах води виявлені важкі метали такі як – мідь, цинк, нікель, свинець, марганець та хром", - кажуть в інспекції.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для притягнення винних осіб до відповідальності.

Керівником "Спецкомунтрансу" Олександром Зіміним повідомив, що ніякі офіційні документи про нараховані збитки йому не надходили.

2ogoloshenya