На Хмельниччині продовжується падіння промисловості – у січні мінус 6,5%

За підсумками січня 2021 року обсяги промислової продукції скоротилися на 6,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Головне управління статистики в області.

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів випуск продукції проти січня 2020р. збільшився на 15,3%.

У переробній промисловості в січні 2021р. виробництво продукції зменшилось на 11,1%, у т.ч. у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – в 2,1 раза, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 22,4%, машинобудуванні – на 15,3%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, – на 9,8%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 7,2%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 3,5%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 3,4%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс виробництва продукції становив 100,7% порівнянні з січнем 2020р.

Нагадаємо, що востання промисловість Хмельниччини демонструвала плюсову динаміку за січень-лютий 2020 року. Тоді зростання обсягів було незначним – плюс 0,7%.

2ogoloshenya