Окружний адміністративний суд Києва заборонив «Хмельницькгаз збуту» виставляти побутовим споживачам рахунки

«Хмельницькгаз збут» оскаржить ухвалу окружного адміністративного суду Києва, та вважає таке рішення суду необґрунтованим.

Про це повідомили у пресслужбі ТОВ «Хмельницькгаз збут»

Ухвала про забезпечення адміністративного позову Окружного адміністративного суду міста Києва від 08.02.2021 по справі № 640/2658/21 є необґрунтованою та передчасною. ТОВ «Хмельницькгаз Збут» оскаржуватиме дану ухвалу.

Нагадаємо, на початку лютого окружний адміністративний суд Києва виніс ухвалу за позовом НАК "Нафтогаз України", якою заборонив Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), видавати ліцензії на постачання газу газзбутам, які заборгували Нафтогазу понад 23 млрд грн.

Крім того, на забезпечення цього ж позову, суд заборонив виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року (включно), газзбутам: «Вінницягаз Збут», «Волиньгаз Збут», «Дніпропетровськгаз Збут», «Житомиргаз Збут», «Запоріжгаз Збут», «Івано-Франківськгаз Збут», «Київоблгаз Збут», «Рівнегаз Збут», «Сумигаз Збут», «Харківгаз Збут», «Чернівцігаз Збут», «Чернігівгаз Збут», «Миколаївгаз Збут», «Львівгаз Збут», «Хмельницькгаз Збут», «Закарпатгаз Збут».

У ТОВ "Хмельницькгаз збут" надали коментар з цього приводу та повідомили що будуть оскаржувати необгрунтовану та передчасну ухвалу окружного адмінсуду Києва.

«Головними обов'язками постачальника природного газу для потреб населення є забезпечення безперервного постачання блакитного палива і надання високої якості послуг, які споживачі отримують у центрах обслуговування клієнтів, контакт-центрі, а також онлайн послуг в особистому кабінеті споживача на веб-сайті та мобільному додатку, чат-ботах у Viber і Telegram, тощо.

Аби виконувати свої обов’язки, постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати податки та збори до державного бюджету, виплачувати своїм працівникам зарплату. Саме  тому важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг клієнтам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо.

Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам.

Позбавлення постачальників такого права суперечить Закону України «Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

ТОВ "Хмельницькгаз Збут" запевняє, що це жодним чином не позначиться на постачанні газу, компанія продовжує стабільно постачати блакитне паливо всім своїм клієнтам.

Нагадуємо, що сплатити за спожитий газ можна, користуючись зручними онлайн сервісами 104.ua, або в інший комфортний для вас спосіб.»

2ogoloshenya