Хмельницький виграв конкурс на поставку 60 нових тролейбусів за кошти Європейського банку

Хмельницький виграв конкурс на поставку 60 нових тролейбусів за кошти Європейського інвестиційного банку.

“Ми стали переможцями одного з конкусних відборів з оновлення електротранспорту, який проводила держава. Зараз працюємо з Європейським інвестиційним банком, щоб придбати 60 нових тролейбусів. Це точно не буде в 2021 році (мається на увазі, поставка нових тролейбусів). Якщо це відбудеться у 2022 році, то буде добре”, – сказав мер Олександр Симчишин під час нинішнього онлайн-брифінгу.

За словами мера, за останні п’ять років Хмельницький закупив 32 нових тролейбуси, ще 6 – були капітально відремонтовані, пише НГП.

Щоденно на лінію у місті виходить близько 80 тролейбусів.

Як повідомляє урядовий портал, Європейський інвестиційний банк є партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту з 2007 року. Проект технічної допомоги “Міський громадський транспорт України”, фінансований ЄІБ, сприяє успішній реалізації Міністерством інфраструктури та містами-учасниками підпроектів з оновлення міського громадського транспорту.

У рамках проекту “Міський громадський транспорт України” Європейський інвестиційний банк у вересні 2020 року надав Львову 12 млн євро кредиту на закупівлю 10 нових низькопідлогових трамваїв. Ще 8,8 млн євро буде додатково дофінансовано з міського бюджету.

2ogoloshenya