Молокозавод на Хмельниччині продовжує скидати нечистоти у річку

ТОВ «ТД «Білогір’я молокопродукт» зухвало нехтує природоохоронним законодавством.

Про це йдеться у повідомленні Держекоінспекції у Хмельницькій області.

"Це вже не перший випадок, коли посадових осіб інспекції керівництво молокозаводу не допускає до перевірок. Так, впродовж 2020 року Інспекція тричі намагалась потрапити на підприємство для перевірки фактів, зазначених у зверненнях місцевих мешканців. Останні неодноразово скаржились на те, що ТОВ "ТД "Білогір'я молокопродукт забруднює річку Горинь відходами від виробництва, атмосферне повітря та ґрунт", - кажуть у Держекоінспекції.

Додають, Інспекцією повторно були відібрані проби поверхневої води річки Горинь нижче та вище місця скидання стічних вод.

Наразі на керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Білогірямолокопродукт» складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст 188-5 КУпАП та готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 21 грудня 2020 року за матеріалами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Білогірським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.242 КК України (порушення правил охорони вод).

2ogoloshenya