На Хмельниччині перепоховали загиблого бійця, який зник безвісти 80 років тому

Перепоховання загиблого бійця Другої світової війни відбулось вчора, 30 січня, у селі Осташки Чорноострівської ОТГ Хмельницької області. Його рештки пошуковці віднайшли під Києвом.

Загиблим виявився Віктор Зозуля із села Осташки тодішнього Чорноострівського району Кам’янець-Подільської області. Останки тіла, безвісти зниклого, поховали на рідній землі через 80 років після смерті бійця.

Про це повідомив пошуковець ГО "Історико-пошукове об’єднання "Невідомий солдат" Сергій Порай-Кошиць, пише Суспільне.

За словами племінниці Віктора Зозулі, його шукали з дня його смерті.

"Моя мама була рідною сестрою Зозулі Віктора Єфремовича, і у нас збереглися його фотографії. Вона весь час його чекала, і надіялася, але він пішов служити в армію. А десь через рік почалася війна і він загинув на фронті. Зразу ж якось, після того, як розпочалась війна, мама розповідала, що він писав листи. Пізніше, прийшло повідомлення, що він пропав безвісти", - каже жінка.

Віктора Зозулю віднайшли у полі у селі Андріївка Київської області. Встановили, загиблий був сапером, розповідає пошуковець Сергій Порай-Кошиць.

"Коли його знайшли, при ньому була каска, був протигаз, підсумки з патронами. Ми ідентифікували його. При ньому була така бакелітова колба, в якій була записка, яку він сам написав з своїм ім’ям і прізвищем, і кому передати її", - розповів пошуковець.

Додає, на момент загибелі в 1941 році чоловікові було 20 років.

2ogoloshenya