Понад 4 млн грн збитків через незаконне ввезення вантажівок – судитимуть працівника сервісцентру МВС на Хмельниччині

Про це повідомили в Офісі Генерального Прокурора.

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох начальників Територіальних сервісних центрів Регіонального сервісного центру МВС у Чернівецькій області та консультанта-адміністратора Територіального сервісного центру Регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області за фактами сприяння у заволодінні чужим майном шляхом обману, зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 4 ст. 190 КК ч. 2 ст. 364 ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, працівники сервісних центрів МВС брали участь у схемі неправомірного завезення на територію України транспортних засобів, яку організували невстановлені слідством особи.

Вантажівки заїздили в режимі тимчасового ввезення, а до баз даних митної служби вносилися завідомо неправдиві дані щодо їх ідентифікаційних номерів. В подальшому фальсифікувалися митні декларації про нібито ввезення рам вантажних автомобілів з аналогічними номерами. Крім того, на території України за безцінь купувалися законно зареєстровані старі вантажні автомобілі, зокрема після ДТП, пожеж, розкомплектування.

Встановлено, що працівники сервісних центрів вносили до автоматизованої інформаційної системи НАІС та реєстраційних свідоцтв завідомо неправдиві відомості про переобладнання низьковартісних автомобілів з українською реєстрацією з використанням нібито ввезених з-за кордону рам. В подальшому готові автомобілі, які незаконно перебували на території України, продавалися як такі, що можуть на законних підставах експлуатуватись та реалізовуватись.

За результатами протиправної діяльності юридичним особам та громадянам, які придбали транспортні засоби, експлуатація та реалізація яких на території України заборонена, завдано збитків на загальну суму понад 4 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

фото ілюстативне

2ogoloshenya