Звільненим працівникам РДА Хмельниччини компенсують  62 млн. грн.

На Хмельниччині звільненню підлягають 1040 посадовців районних державних адміністрацій.

Орієнтовна сума для виплати їм компенсації становить близько  62 мільйонів гривень.

Про це 20 січня під час брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук.

За його словами, з 20-ти райдержадміністрацій, відповідно до урядової постанови про районування, залишиться функціонувати лише три: Хмельницька, Кам’янець-Подільська та Шепетівська.

«У цих райдержадміністраціях області загальна гранична чисельність працівників  становитиме 511. Скоротять 1040 одиниць, їм держава гарантує грошову компенсацію – за попередніми підрахунками по Хмельниччині загальна сума для виплати таких коштів становить близько 62 мільйонів гривень», – сказав Сергій Ткачук.

Сергій Ткачук також відзначив, що для надання окремих функцій у сфері соціального захисту та обслуговування населення будуть віддалено створені робочі місця в тих РДА, які ліквідовується.

Як повідомлялося раніше, внаслідок реорганізації та приєднанні 4 районів кількість працівників у Кам'янець-Подільській РДА повинна скласти 159 осіб. 

Нові укрупнені РДА повноцінно запрацюють після передачі комунального майна, прав та обов’язків, переведені відповідних працівників та затвердженні структури нових трьох райдержадміністрацій Хмельницької області. Сьогодні майже 90% комунального майна, яке належало районним радам, вже передано до ОТГ.

2ogoloshenya