На Хмельниччину насуваються сильні морози: в ОДА обговорили готовність всіх служб до погіршення погодних умов

Починаючи з 15 січня внаслідок вторгнення холодних арктичних повітряних мас очікується значне похолодання. Так, впродовж 16-20 січня очікується подальше посилення морозів вночі до 15-20 градусів, вдень до 9-15 градусів морозу. З 17-19 січня в окремих районах при проясненні можливе зниження до 22-24 градусів морозу.

Сьогодні під керівництвом голови адміністрації Сергія Гамалія відбулася нарада, де обговорили питання готовності всіх служб до реагування на надзвичайні ситуації, які можуть статися в період погіршення погодних умов.

Окремо учасники засідання обговорили питання готовності Служби автомобільних доріг до роботи в зимовий період.

У Хмельницькій ОДА повідомили, що на базі Служби автомобільних доріг в області створено оперативний штаб, який призначений для швидкого реагування на надзвичайні події, в цілодобовому режимі працює диспетчерська служба, налагоджена взаємодія з відповідними службами. На сьогодні залишки фрикційних матеріалів становлять 21 тис. тонн та солі 2100 тонн, що покриває необхідність. Підрядними організаціями переобладнано та сформовано парк техніки у кількості 366 одиниць, що складає 100% від потреби. За добу на дороги державного значення було використано 3100 тонн піщаної суміші та 12 тонн солі.

У розпорядженні ДП «Хмельницький облавтодор»  наразі є 33 тис. 500 тонн піщано-соляної суміші, 1700 тонн чистої солі, 8300 тонн чистого піску, 75 тис. л дизельного палива, 5700 л бензину, 13800 л газу. За добу філіями дочірнього підприємства було використано 2500 тонн піщано-соляної суміші, 4 тис.л дизельного палива. Крім того, укладено договорів на залучення 87 одиниць сторонньої техніки. Разом з тим, облавтодор має піскорозкидальну і снігоочисну техніку у кількості 224 одиниці.

Також, у ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» зазначили, що на дорогах місцевого значення проїзд забезпечено. Так, за добу було використано 400 тонн піщано-соляної суміші та 330 л палива. Також здійснюється посипка крутих схилів та з’їздів до чого залучено 269 працівників та 46 одиниць техніки.

 

2ogoloshenya