На Хмельниччині атомники вимагають повернути пільгу на електроенергію

Таку вимогу висунули мешканці Нетішина, міста-супутника Хмельницької АЕС.

До цього там діяв пільговий тариф на електроенергію для споживачів, які проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій. Але постановою Кабміну з нового року така пільга скасована. В результаті для мешканців громади тариф на електроенергію непомірно зріс.

"Уряд порушив зобов'язання держави, які були визначені Законом "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку". Відповідно до нього у тридцятикілометровій зоні діяв окремий пільговий тариф, який становив 70 відсотків від рівня чинного тарифу. "З його скасуванням ціна для жителів зони зросла в 2,65 разу. І це при тому, що атомні електростанції продають державі 50 відсотків електроенергії по копійці за кіловат-годину", - повідомив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, пише видання Голос України.

Для нетішинців нижчі тарифи залишались чи не єдиною пільгою, яку вони отримували за ризики, пов'язані з сусідством із об'єктами ядерної енергетики.

Висловлюючи незадоволення рішенням уряду, депутати Нетішинської міської ради на позачерговій сесії прийняли звернення до Верховної Ради України, Президента та Кабінету Міністрів України з вимогою повернути місту пільгові тарифи на електроенергію.

2ogoloshenya