У Хмельницькій ОДА повідомили про готовність до проведення першого етапу вакцинації від COVID-19

Про це 13 січня під час брифінгу зазначив керівник обласного оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19 Юрій Корева, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Як зауважив посадовець, відповідна дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації була затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України 24 грудня 2020 р.

Для проведення першого етапу вакцинації проти COVID-19 в Хмельницькій області не потрібно здійснення жодних додаткових заходів чи закупівель. Планується, що вакцинацію будуть проводити на базі пунктів щеплень, що функціонують в лікувальних закладах. Також працюватимуть мобільні бригади, які проводитимуть вакцинацію тих категорій осіб, що не можуть самостійно відвідати заклад охорони здоров’я.

За словами керівника штабу, сьогодні на Хмельниччині є проблема з холодильним обладнанням для зберігання вакцин. Потрібно буде додатково закупити таке обладнання.

Додамо, що багаторівнева кампанія з вакцинації проти COVID-19 має охопити щонайменше 50% населення країни.

Першими вакцинуватимуть медичних працівників та персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19, підопічних в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та працівників, військовослужбовців, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

На етапі 1 планується охопити приблизно 355 тис. людей.

Взагалі, планують 5 етапів вакцинації населення.

Очікується, що вакцинація вразливих груп населення проти COVID-19 в Україні почнеться в кінці першого — на початку другого кварталу 2021 року.

 

2ogoloshenya