У селах, що приєднали до Хмельницького, планують відкрити музичні школи

У двох селах, що увійшли до Хмельницької міської громади, планують відкрити філії Хмельницької дитячої музичної школи №1 імені Миколи Мозкового. Ідеться про села Давидківці та Іванківці.

Про це розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, пише Суспільне.

За його словами, філії музичної школи працюватимуть на базі загальноосвітніх шкіл цих сіл. Крім того, каже посадовець, в обох селах музичні школи були – в Давидківцях вона функціонує і зараз, а в Іванківцях була закрита кілька років тому.

«При Давидковецькій загальноосвітній школі наразі функціонує філія Чорноострівської музичної школи, у якій займається понад 30 школярів. До 1 червня 2021 року там усе залишиться без змін - ми з міського бюджету Хмельницької ОТГ траншем перерахуємо кошти Чорноострівській селищній ОТГ за надання послуг з навчання у музичній школі дітей нашої громади. А от з 1 вересня 2021 року в Давидківцях уже буде функціонувати філія хмельницької музичної школи №1. Ми плануємо збільшити кількість учнів у цій філії до 50 дітей, відкрити, можливо, нові навчальні класи з гри на різних інструментах. Будемо спілкуватися з тими викладачами, які зараз там працюють – гадаю, частина з них залишиться працювати, але уже в філії Хмельницької музичної школи №1», - пояснює Артем Ромасюков.

За словами начальника управління культури і туризму Хмельницької міськради, розглядається наразі й можливість відкриття філії музичної школи при загальноосвітній школі села Іванківці.

«Там колись була філія районної музичної школи, але кілька років тому її закрили, хоч люди і були проти. Тож зараз ми плануємо там відновити дитячу музичну школу, аби діти з Іванковець і навколишніх сіл мали змогу вчитися поблизу від дому. Там є викладачі, які колись працювали у філії районної музичної школи, будемо з ними розмовляти і вже тоді приймати рішення», - додає Артем Ромасюков.

2ogoloshenya