Голова ОДА очолив робочу групу  з вирішення проблем ФОПів Хмельниччини

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій утворив робочу групу для напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб-підприємців Хмельницької області.

Про це сказано у його розпорядженні від 21 грудня.

Робоча група працюватиме як консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації. Її очолив сам очільник області Сергій Гамалій, заступником призначено директора обласного департаменту економічного розвитку, курортів та туризму Олену Бохонську.

Крім цього, туди ж ввійшли голова регіональної ради підприємців Хмельницької області Наталія Бєлякова, давців легкої промисловості Хмельницької області Тарас Войтков, фізична особа-підприємець Лариса Конончук, керівник ПП “Системи громадського харчування” Олена Пенкаль, підприємці Наталія Потапова, Тетяна Слащук, Тетяна Рейтель, Юрій Ярина і позаштатний радник голови ОДА Сергій Тюрін.

Основними завданняями робочої групи є визначення проблемних питань, пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності мікро- та малими підприємствами, фізичними особами-підприємцями; напрацювання пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства у сфері підприємництва; сприяння створенню та удосконаленню правових, економічних та організаційних умов для забезпечення розвитку підприємництва в регіоні.

Нагадаємо, що з 14 грудня фізичні особи підприємці (ФОП) і наймані працівники можуть подавати заявки на отримання одноразової допомоги у 8 тисяч гривень через карантин. У Пенсійному фонді роз’яснили, як підприємцям отримати ці кошти.

Додамо, приватні підприємці з різних міст України вийшли на Майдан Незалежності у Києві на безстрокову акцію «SaveФОП», яку називають «податковим майданом».

Мітингарі вимагають дозволити ФОПам працювати під час локдауну з 8 по 24 січня. Також вони закликають створити комісію за участі представників «SaveФоп», щоб влада радилася з ними про рішення, які стосуються підприємців.

 

Джерело: НГП

2ogoloshenya