«Переважно на коронавірус хворіють у школах», - Хмельницька ОДА

Кількість хворих на коронавірус у закладах освіти Хмельниччини збільшується. Станом на вечір 23 листопада зареєстровано загалом 2129 випадків захворювання серед учнів та працівників навчальних закладів. Ця цифра на сотню більш за кількість хворих на COVID-19 медиків.

Найбільше нових випадків захворювання фіксують саме у закладах освіти.

 «Якщо раніше захворюваність фіксувалася на рівні 300-350 випадків на тиждень, то за минулий тиждень приріст склав 445 випадків. Переважно хворіють у школах», - розповів під час брифінгу перший заступник голови ОДА Роман Примуш.

В закладах загальної середньої освіти зараз хворіють 274 учні та 897 вчителів та працівників. Минулого тижня коронавірус діагностували в 81 учня, 192 вчителів та 29 працівників.

За тиждень у дитсадочках захворіли 58 вихователів та 8 дітей, а у вищих навчальних закладах – 24 студенти, 24 викладачі та 20 працівників.

Частина закладів освіти у Хмельницькій області перейшла на віддалену форму навчання.

«35 закладів використовують дистанційну форму навчання, а 4 з них – переважно сільські школи – повністю на дистанційному навчанні. Ще віддалено навчаються 65 класів», – сказав чиновник.

Серед вищих навчальних закладів 4 працюють очно, з дотриманням відповідних обмежень, 16 – змішано, 11 дистанційно. З-поміж закладів профтехосвіти 9 працюють очно, 9 – змішано, 5 дистанційно.

2ogoloshenya