У Хмельницькому засудили жінку, яка намагалась продати власну дитину

У Хмельницькому суд уже виніс вирок одній із жінок, обвинувачених у торгівлі людьми.

Нагадаємо, у квітні цього року поліцейські оголосили про підозру в торгівлі людьми заступниці головного лікаря перинатального центру та двом її пацієнткам. Наразі матері дівчинки суд уже виніс вирок, а матеріали кримінальних проваджень щодо двох інших фігуранток резонансної справи перебувають на розгляді.

Події мали початок ще восени 2019 року, коли у Хмельницькому перинатальному центрі 25-річна жителька Кіровоградської області народила здорову дівчинку. Проте народжувала вона під чужими анкетними даними, які належали іншій жінці. Остання в обхід чинного законодавства мала забрати новонародженого малюка, який згідно підроблених документів був записаний у медзакладі вже як її дитина.

Організатором цієї схеми виступила заступниця головного лікаря перинатального центру, яка користуючись своїм службовим становищем, підробила ряд документів, що стосувалися вагітності та пологів.

У рамках досудового розслідування було проведено ряд слідчих дій та експертиз і у квітні цього року усім трьом фігуранткам було оголошено про підозру.

Нещодавно Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження щодо матері немовляти. Її визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (через ст. 15) Кримінального кодексу України — замах на торгівлю людьми, і визначили покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років. Та на підставі ст. 75 ККУ жінку звільнили від відбування реального ув’язнення з 3-річним іспитовим строком.

Кримінальні провадження щодо двох інших фігуранток резонансної справи продовжують розглядатися в суді.

Джерело: ГУ НП в Хмельницькій області

2ogoloshenya