Хмельничанин продавав в інтернеті бази даних з конфіденційною інформацією

Логіни та паролі доступів до соціальних мереж, поштових скриньок, електронних гаманців зловмисник збував на закритих форумах та в одному із популярних месенджерів.

Як повідомили у пресслужбі поліції,  досудовим розслідуванням встановлено факт розповсюдження фігурантом бази даних, яка містить відомості відносно 2,8 мільйонів авторизаційних даних облікових записів користувачів мережі Інтернет.

Отриману інформацію правопорушник перевіряв на факт відповідності відомостей для входу до різноманітних вебресурсів та в подальшому здійснював розповсюдження одержаних даних на закритих форумах та в одному із популярних месенджерів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або позбавленням волі на строк до двох років з конфіскацією програмних або технічних засобів.

2ogoloshenya