На Хмельниччині запустили першу чергу вівцеферми на 15 тисяч голів

Перші черги вівцеферми введено в дію у Шепетівському районі. Там закуплено та поставлено на вирощування близько 15 тис. голів овець.

В агропромисловому комплексі Хмельницької області реалізують 12 інвестиційних проєктів на суму близько 4 млрд грн .

Про це йдеться в повідомленні Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької облдержадміністрації, пише АгроПрортал.

Так, шість проєктів реалізується для розвитку галузі тваринництва, 4 проєкти — в харчовій та переробній промисловості, проєкти будівництва елеватора та сервісного центру з обслуговування сільськогосподарської техніки.

В області активно розвивається галузь вівчарства. Зокрема, реалізується інвестиційний проєкт із розведення овець романівської породи, розрахований на утримання 50 тис. голів. Уже у вересні цього року введено в дію перші черги вівцеферми в Шепетівському районі, де закуплено та поставлено на вирощування близько 15 тис. голів овець.

Крім того, в ОДА додали, що продовжується будівництво Старокостянтинівського олійно-екстракційного заводу з виробництва соняшникової олії у м. Старокостянтинів з плановою річною потужністю 1 млн т насіння соняшнику за власні кошти на суму 3,64 млрд грн.

Довідково:

У 2020 році за власні кошти сільськогосподарські підприємства завершили 5 проєктів на суму близько 80 млн грн, а саме:

реконструкцію молочно-товарної ферми (друга черга) в ТОВ НВА «Перлина Поділля» Білогірського району на суму 5 млн грн,

будівництво елеватора (друга черга) в ПП «Аграрна компанія 2004» Чемеровецького району на суму 18,7 млн грн,

будівництво під’їзної залізничної колії з пунктом відвантаження зерна в ТОВ «Хмельницьк-Млин» Хмельницького району на суму 35 млн грн,

пташник проєктною потужністю 100 тис. гол. курчат-бройлерів (ПФГ «Колос», м. Полонне) на суму 15 млн грн,

ферму з утримання овець на 5 тис. гол. (ТОВ «Агро-Модуль Груп», села Коськів Шепетівського району).

2ogoloshenya