Хмельницька ОВК прийняла три протоколи із 60

Три протоколи із 60 станом на 18 годину прийняли в обласній виборчій комісії.

Про це розповів голова Хмельницької ОВК Віталій Афадєєв, пише Суспільне.

За його словами, відучора триває безперервне засідання ОВК, на якому підсумовують голосування та встановлюють результати місцевих виборів на Хмельниччині.

Додає на цих виборах рахувати голоси членам дільниць складніше. Допускають вони й помилки при заповненні протоколів.

Приймати протоколи в ОВК розпочали 26 жовтня о 16 годині. За вчора, комісія прийняла протокол Зіньківської ТВК. Ще три в яких виявили помилки відправили на доопрацювання, розповідає Віталій Афадєєв.

«Три члени комісії мають прибути, надати запакований протокол ТВК. Ми його перевіряємо, вивчаємо, аналізуємо на предмет наявності помилок відповідно до чинного законодавства. Одночасно системний адміністратор вводить відомості з даного протоколу до електронного кабінету, воно автоматично може повідомити чи є помилки і невідповідності», - каже голова ОВК.

Всього на Хмельниччині є 60 Територіально-виборчих комісій. Коли обласна виборча комісія закінчить приймати протоколи поки невідомо, каже Віталій Афадєєв.

«Це залежить не тільки від нас, це залежить від ТВК, які будуть нам надавати ці протоколи, які ми маємо розглянути. По закону не пізніше 7 листопада має комісія прийняти рішення щодо встановлення результатів виборів», - говорить Віталій Афадєєв.

2ogoloshenya