У Хмельницькому померли 4-річний Даня і 9-річний Максим: батьки звинувачують газовиків та медиків

Менший чотирирічний хлопчик помер вдома, старший, дев’ятирічний, — через два дні у реанімаційному відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні. Також до лікарні госпіталізували їхню 32-річну матір.

У неділю, 25 жовтня, близько 11.00 години до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що у квартирі по вулиці Кам’янецькій помер 4-річний хлопчик. Того ж дня до лікарні зі скаргами на головний біль і нудоту госпіталізували 9-річного брата померлого та 32-річну матір хлопчиків.

Дві доби лікарі боролися за життя дитини, але врятувати не змогли — вночі 27 жовтня з Хмельницької міської дитячої лікарні надійшло повідомлення про те, що хлопчик помер.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження і наразі встановлюють причини, що призвели до смерті дітей, повідомляють у поліції області.

Мешканці будинку у якому сталася ця подія, кажуть, запах газу періодично чути у під’їзді впродовж останніх трьох років, пише Суспільне.

"В нас тут проблеми постійно з тим газом. То труба лопне, то так щось робиться. На четвертому поверсі маленька дитина ледь чадний газом не задушилася", - говорить мешканець будинку.

У день трагедії, мешканець будинку Олександр розповів, що до нього прибігла сусідка та сказала, що у квартирі задихається дитина.

"Я прибігаю, дитина вже мертва була. Тут вже три дні смерділо таким перегаром, але це, певно, не перегар, а мабуть, газ був. – Вчора тут були газівники. Вони нікому нічого не сказали", - каже мешканець будинку.

У Хмельницькому міському комунальному аварійно-технічному підприємстві, яке надає послуги з обслуговування димових та вентиляційних каналів, коментар давати відмовилися.

Прессекретар “Хмельницькгазу” Леся Андрейко повідомила, що наразі очікують висновки судмедекспертів. Згодом компанія прокоментує ситуацію журналістам.

Вадим Коваль, батько загиблих синів, звинувачує у всьому працівників газової служби та екстреної медичної допомоги. На своїй сторінці у Facebook він публікує низку дописів, в яких пише про покарання газовиків і лікарів.

В обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поки ситуацію не коментують. Головний лікар Олександр Терещук сказав, що йому про даний випадок відомо. Наразі в закладі триває розслідування ситуації, передає Всім.

Головний лікар міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня каже, що 9-річний Максим потрапив до медзакладу в дуже важкому стані. Його підключили до кисневого апарату. Лікарі боролися за життя дитини дві доби.  На жаль, врятувати хлопчика не вдалося.

2ogoloshenya