Понад 100 правопорушень зафіксували на Хмельниччині у день виборів

За виборчу добу поліція Хмельниччини перевірила 105 повідомлень про ймовірні порушення .

Про це повідомляють на сайті поліції.

За результатами перевірок у цей день правоохоронці відкрили 3 кримінальних провадження та склали 9 адміністративних протоколів.

Третина усіх зафіксованих у цей день в поліції повідомлень громадян була пов’язана зі скаргами на інтерв’юерів, які проводили всеукраїнське опитування.

Що стосується кримінальних проваджень, то усі вони були відкриті за ч. 2 статті 158-1 Кримінального кодексу України за фактами недоотримання та нестачі на трьох дільницях бюлетенів.

З 9-ти протоколів про адміністративні правопорушення :

- 4 протоколи складені за статтею 212-23 КУпАП ( Пошкодження, приховування, знищення виборцем, учасником референдуму свого виборчого бюлетеня або бюлетеня для голосування на референдумі, або винесення його за межі приміщення для голосування)

- 3 протоколи — за статтею 212-10 КУпАП (Проведення передвиборної агітації)

- 1 протокол на голову комісії за статтею 179 КУпАП (перебування на виборчій дільниці в нетверезому стані)

- 1 протокол на матір малолітньої дівчинки зі Старокостянтинова, яку залучили до проведення всеукраїнського опитування, за ч. 1 статті 184 КУпАП (на бабусю дівчинки, яка мала б проводити опитування, також склали протокол за ч. 1 статті 212-10 КУпАП, оскільки вона під час опитування використовувала ручки з партійною символікою).

Загалом за весь період виборчої кампанії працівники поліції зафіксували 211 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, склали 31 адміністративний протокол та у 6 випадках внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань.

2ogoloshenya