Соцопитування: «ЗА МАЙБУТНЄ» впевнено перемагає на Хмельниччині

Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» (лідер виборчого списку - Сергій Лабазюк) зміцнила своє лідерство на Хмельниччині.

За неї на виборах депутатів до Хмельницької обласної ради мають намір віддати свій голос 20,1% від усіх опитаних, або 26,3% серед тих, хто планує піти на вибори. Про це свідчать дані опитування, проведеного дослідницькою компанією «Ю.С.С.» з 11 по 14 жовтня 2020 року на замовлення громадської організації «ПАРАЛЕЛІ».

Друге місце, з двозначним відставанням від лідера, посіла партія «Команда Симчишина» (Віктор Симчишин). За неї готові проголосувати 12,4% від усіх опитаних, або 16,2% від тих, хто піде на вибори. На третьому місці, з відставанням в межах трохи більшим за статистичну похибку, - президентська партія «Слуга народу» (Сергій Мандзій). За неї готові віддати свої голоси, відповідно, 9,8% і 12,9% жителів Хмельниччини.

За першою трійкою, на незвично низькому для неї четвертому місці, розташувалася партія «За конкретні справи» (Олександр Герега) з результатом 8,8% від усіх опитаних і 11,5% від тих, хто планує брати участь у голосуванні. Замикає п’ятірку лідерів виборчих перегонів партія «Європейська Солідарність» (Володимир Ар’єв), яка майже впритул наблизилася до ЗКС, - 7,5% від усіх опитаних, або 9,8% від тих, хто піде на вибори.

На шостому місці рейтингу політичних симпатій жителів Хмельниччини опинилася партія «Батьківщина» (Олег Лукашук) з показниками підтримки 6,6% та 8,6%, відповідно. На сьомому місці, з досить низькими шансами на подолання 5%-го бар’єру, маємо Радикальну партію України (Тетяна Зеленко) - 4,0% та 4,6%.

Конкурує з РПУ за сьому позицію партія «Опозиційна платформа – За життя» (Євген Бейдерман). В підсумковому рейтингу вона посіла восьме місце з показниками: 2,9% та 3,8%. Майже такі ж позиції партії «Сила і честь» (Олексій Свістунов) – 2,4% та 3,2%.

Показник довіри до інших партій коливається в межах статистичної похибки.

Дослідження проводилося в зазначений період в Хмельницькій області серед громадян старших 18 років. Обсяг вибірки - 800 респондентів, середня статистична похибка не перевищує 2,5%.

2ogoloshenya