На Хмельниччині десятки громадян незаконно отримали земельні ділянки

На Хмельниччині 35 громадян замість 2 гектарів землі отримали по 4 га і навіть більше.

Про це повідомляє голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

«Поки тисячі українців роками чекають дозволи на приватизацію землі та отримують відмови, у Хмельницькій області знайшлися «щасливчики», які отримали землю двічі, тричі і навіть 4 рази»,- каже Роман Лещенко.

35 громадян замість 70 га, передбачених законом у межах безоплатної приватизації, у підсумку стали власниками майже 150 га землі для ведення особистого селянського господарства.

У повідомлені йдеться, виділення земельних ділянок не є випадковим.

Так, пан Мотрин Максим лише впродовж серпня 2017 року зміг отримати три земельні ділянки для ОСГ загальною площею у 5,8 га у Камянець-Подільському, Старосинявському та Летичівському районах. І це при тому, що за два місяці до того, в червні 2017 року, він вже отримав 2 га у Городоцькому районі Хмельницької області!

Земельну ділянку, отриману в Старосинявському районі, Мотрин Максим уже повернув державі. Три інші були продані, та перебувають у власності третіх осіб. Зараз на них накладений арешт.

«Виділення земель для 35 громадян з Хмельниччини – це була зовсім не випадковість, а схема. Оскільки більше ніж половина цих земельних ділянок невдовзі після виділення були продані місцевими агрокомпаніям»,- зазначає Лещенко.

За його словами, 35 громадян замість 70 гектарів, передбачених законом у межах безоплатної приватизації, стали власниками майже 150 гектарів землі для ведення особистого селянського господарства.

2ogoloshenya