Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Митрополит Епіфаній освятив на Хмельниччині нову церкву

Другий день Першосвятительського візиту Предстоятеля Православної Церкви України минув у Волочиському районі, де у селі Щаснівка Митрополит Епіфаній взяв участь у святковій Божественній Літургії та освятив новозбудований Свято-Покровський храм.

Дорога до цього храму для щаснівчан тривала п’ять років. Саме стільки часу знадобилося вірянам та небайдужим меценатам і благодійникам, аби у центрі села відчинила свої двері для прихожан нова церква, пише ХМ-ІНСАЙД.

Протягом двох років над розписом храму працювали художники, про яких дбали та яких обігрівали взимку всі мешканці села. Тож всі щаснівчани, від малого до великого, зібралися сьогодні біля церкви, аби послухати Боже слово та увійти в новий і вже освячений храм. Щоправда, як і в чимало подій останнього року, свої корективи у визначний день вніс карантин – Божественну Літургію мешканці села слухали та дивилися на великому екрані у дворі церкви.

blank

blank

«Ваш храм постав дуже швидко. Тому сьогодні найперше хочу подякувати жертводавцям, які долучилися до цієї великої і богоугодної справи. Бо заможних людей є дуже багато, але вони вкладають інвестиції у тимчасове, ви ж вклали їх у вічність. Нас не буде, але в храмі завжди буде линути молитва за фундаторів, будівничих і жертводавців», – наголосив Митрополит Епіфаній, звертаючись зі словом подяки до фундаторів храму – родини Леоніда та Аліни Ковалів.

2ogoloshenya