В комунальному транспорті Хмельницького запрацюють електронні квитки

У Хмельницькому виготовили 5 тисяч електронних квитків для комунального транспорту.

Згодом вони з’являться у продажі. Про це повідомив виконуючий обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради Сергій Шепурев, пише ПоділляNews.

Наразі ціна такого квитка для платних пасажирів ще не обговорена. Після покупки е-квитка на рахунку буде визначена кількість поїздок.

Сергій Шепурев пояснив:

“Зараз ми ведемо переговори з точками продажу, усі вони будуть позначені відповідними знаками. На місті продажу, хмельничани будуть мати змогу поповнити квиточок. Також ведуться переговори, що до такої можливості у терміналі i-box”

Також для кожного жителя Хмельницького буде створений свій електронний кабінет. Він буде надавати змогу пасажирам регулювати кількість своїх поїздок, спостерігати за витраченими коштами та в ньому поповнювати свій е-квиток. В планах, аби в електронний кабінет можна буде зайти з мобільного додатку.

Ще у 2019 році в обласному центрі розпочали впровадження системи е-квитка в громадському транспорті.

Сам е-квиток – це безконтактна електронна пластикова карта, яка фіксує поїздку на спеціальних пристроях – валідаторах. Головна мета – зробити прозорим обіг коштів та визначити пасажиропотік, а також спростити містянам оплату проїзду.

З лютого 2020 року у Хмельницькому видають електронні квитки для пільговиків. За інформацією управління соціального захисту, його мають отримати 60 тисяч хмельничан.

2ogoloshenya