Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» підтримала закон про соціальну підтримку громадян

Депутатська група «ЗА МАЙБУТНЄ» у Верховній Раді підтримала законопроект щодо внесення змін до державного бюджету, яким передбачено скасування обмежень у фінансуванні видатків фондів соціального страхування.

За словами одного з лідерів партії «ЗА МАЙБУТНЄ» ХМЕЛЬНИЧЧИНА, народного депутата Віктора Бондаря, ухвалення цього законопроекту дасть змогу відновити нормальне функціонування фондів та скасувати обмеження соціальних видатків.

«Наприкінці минулого року уряд проводив секвестр бюджетів, скорочуючи всі можливі видатки, – зазначив, виступаючи з парламентської трибуни під час пленарного засідання Верховної Ради Віктор Бондар. – Це вдарило по найбільш незахищених, адже виплати від фондів отримували безробітні, діти, народжені з інвалідністю.  У фондів забрали можливість допомагати та працювати повноцінно, вони навіть не можуть провести витрати на поточне утримання і функціонування всіх систем, щоб вчасно проводити виплати»,

Прийняття закону дозволить розширити низку виплат, що здійснюються Фондом соціального страхування, зокрема, фінансування одноразових виплат для організації безробітними особами підприємницької діяльності.

Законом передбачено внесення змін до державного бюджету в частині надання можливості за рахунок коштів Фонду соціального страхування України на випадок безробіття здійснювати фінансування видатків за фактично надані послуги, пов'язані з функціонуванням інформаційно-аналітичних систем державної служби зайнятості, витрат на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності та оплату соціальних послуг і заходів сприяння зайнятості.

Таким чином, держава зможе спрямувати кошти на те, щоб надати підтримку безробітним громадянам України.  Зараз, через пандемію коронавірусу, їх кількість суттєво зростає. На кінець серпня без роботи залишилися майже 500 тисяч наших співвітчизників, на одне робоче місце претендує дев’ять громадян.

2ogoloshenya