Поліцейський із Хмельниччини входив до злочинної групи, яка здійснювала оборудки із землею

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили злочинну групу, яка здійснювала незаконні оборудки із земельними ділянками на території Київської області.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, серед учасників групи – посадовці Держгеокадастру Київської області, поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного з відділів поліції Хмельниччини, інші особи.

Установлено, що у 2018 році колишні посадовці Держгеокадастру у змові з групою осіб, для виконання замовлення від зацікавленої особи на отримання великої ділянки землі сільськогосподарського призначення у Київській області, налагодили схему незаконного виведення з державної власності та заволодіння землями, які у подальшому переоформлювались на зацікавлених осіб.

Так, службові особи ГУ Держгеокадастру Київської області розробляли та погоджували дозвільні документи на виділення зазначених ділянок особам, які раніше вже отримували земельні ділянки з таким же цільовим призначенням.

У подальшому виділені земельні ділянки були об’єднані та передані замовнику.

Таким чином у приватну власність відведено та передано майже 76 гектарів землі на Київщині.

Наразі колишнім посадовим особами ГУ Держгеокадастру Київської області, а саме керівнику та заступнику керівника, повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Також повідомлено про підозру поліцейському у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

На даний час слідчими ДБР та представниками ДВБ Нацполіції проводяться 11 санкціонованих судом обшуків, зокрема у ГУ Держгеокадастру України у Київській області.

Наразі перевіряється можлива причетність інших посадових осіб Держгеокадастру та правоохоронних органів до незаконного відчуження земельних ділянок та встановлюється роль замовника.

2ogoloshenya