Поліцейського з Хмельниччини підозрюють у перевищені службових повноважень

Як повідомляють у ДБР, заради «розкриття злочину» правоохоронець проник до житла підозрюваного у крадіжці та побив його гумовою палкою.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру оперуповноваженому одного з відділів Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області у побитті громадянина та незаконному проникненні до його житла заради «розкриття» злочину.

Слідством встановлено, що 10 січня 2018 року правоохоронець виїхав за викликом до села Велика Рішнівка стосовно проникнення до будинку громадянки та викрадення майна. З метою перевірки факту поліцейський вирушив до чоловіка, якого власниця підозрювала в крадіжці. Достовірно знаючи, що відповідні відомості не внесені до ЄРДР та досудове розслідування не розпочато, оперуповноважений незаконно проник на огороджене подвір'я та до помешкання з метою проведення обшуку.

Побиттям із застосуванням гумової палки, правоохоронець змусив чоловіка написати розписку про зобов’язання та надати пояснення щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Внаслідок цього потерпілий отримав тілесні ушкодження легкої та середньої тяжкості.

2ogoloshenya