Посадовця хмельницької Укртрансбезпеки обвинувачують в систематичному вимаганні та отриманні хабарів

За отримані грошові кошти посадовець хмельницької Укртрансбезпеки забезпечував безперешкодний проїзд вантажних автомобілів, які завантажувались понад установлену допустиму норму, поза габаритно-ваговим контролем.

Посадовці Хмельницького та Вінницького обласних управлінь Укртрансбезпеки систематично отримували неправомірну вигоду за створення умов проїзду пунктів зважування транспорту без вагового контролю.

20 серпня слідчі – детективи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області оголосили про підозру двом співробітникам Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій і Хмельницькій областях та перевізнику у вчиненні ряду злочинів під час здійснення вантажних перевезень.

Як повідомляють у ГУ НП в Вінницькій області, досудовим розслідуванням встановлено, що  протягом 2020 року директор приватного підприємства, яке займається вантажними перевезеннями до Хмельницької області, діючи за попередньою змовою з працівником управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області,  надавали неправомірну вигоду співробітнику Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області для забезпечення безперешкодного проїзду вантажних автомобілів.

Транспортні засоби завантажувались будівельними матеріалами понад установлену допустиму норму, поза габаритно-ваговим контролем. При цьому, грошові кошти у якості неправомірної вигоди надавались службовій особі Управління Укртренсбезпеки у Хмельницькій області шляхом перерахунку на банківську картку.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання підозрюваних осіб, у транспортних засобах, під час яких вилучили грошові кошти, мобільні телефони,  документацію, чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність  останніх. 

Як зазначив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван  Іщенко, слідство обгрунтовано підозрює  службових осіб Укртрансбезпеки  двох областей та приватного підприємця в організації злочинної схеми.

2ogoloshenya